Hobbiból gyerekkorom óta foglalkoztat a fotózás. Akkoriban még csak filmes gépek léteztek, és mindig nagy izgalommal vártam, jók lettek-e az előhívott képek. A dia egy része rendszerint fényt kapott vagy szellemképes lett, de a várakozás a fotók elkészültére így is izgalmas volt.

Mikor ez a gépem elromlott, sokáig egyáltalán nem volt fényképezőm, végül vásároltam egy Panasonic Lumix kompakt gépet. Hosszú évekig ezzel készítettem a képeket. Nagyon szerettem, és tökéletesen működik a mai napig, de szerettem volna szintet lépni. Most egy Canon 600D-m van. Nem a legújabb gép, ráadásul használtan vettem, de nagyon meg vagyok elégedve vele, és imádom a kihajtható képernyőjét, így nem is szívesen cserélném le.

Fotózás Benka

Csak nemrég szereztem tudomást a stock fotók létezéséről és céljáról. Ahogy belemélyedtem a témába, tudtam, hogy pont erre a lehetőségre van szükségem, hogy a meglévő fotóimat értékesíthessem. Egyelőre leginkább természettel kapcsolatos képeket és tárgyfotókat töltöttem fel. Nem zárkózom el más témáktól sem, de nem célzottan készítem a fotókat, hanem csak kattintok, amikor megtetszik valami. Más témájú fotóim is vannak, de sajnos a rossz felbontás miatt nem tudom felhasználni őket.

A jók közül feltöltöttem néhány képet két oldalra, ezeken keresztül meg lehet vásárolni a használati jogokat. A Pinterestre is elmentettem őket, így tudok mutatni ízelítőt a képekből:

Ezeken az oldalakon keresztül vásárolhatók meg a jogok:

Shutterstock

Depositphotos

A fotózás témájú bejegyzéseimet pedig itt tudod megnézni.