Többször volt szükségem életem során pici dobozra ajándékozáshoz, de a boltban elég drágákat találtam, ezért egy idő után az interneten kerestem nyomtatható megoldást. A keresgélésem eredményeként rájöttem, hogy a legpraktikusabb a pillow box, mert csak egy helyen kell ragasztani, mégis tökéletesen betölti a szerepét. Sajnos csak kisebb ajándékokhoz alkalmas. Nagyobbakhoz jóval erősebb papírra lenne szükség, mint a vastag lap, amit még elbír a nyomtató.

Mi is a pillow box?

A pillow box nevét az alakjáról kapta. Hosszúkás, ívelt dobozról van szó, ami egy párnára hasonlít.

A pillow box és én

Évekkel ezelőtt terveztem meg az első ilyen dobozaimat, amikor még aktívan készítettem ékszereket. Valahol láttam ablakos megoldást, ahol a doboz közepén üres volt, hogy be lehessen látni. Nagyon tetszett, ékszerekhez pedig kifejezetten ideális megoldás, ezért elkészítettem a saját változataimat:

Kedy kreatív pillow box

Szintén évekkel ezelőtt készítettem néhány ablak nélküli dobozt is, amiben a kisebb meglepetéseket át tudom adni ajándékozáskor. A mintával nem vacakoltam sokat – mivel időnként fotózok is, néhány fotómat szerkesztettem át és alkottam meg doboz formában. Mivel ezek még régi szerkesztések, ingyenesen megosztom őket, hátha valakinek tetszenek. Legközelebb azonban teljesen más mintákkal és módszerrel fogom megtervezni a hasonló dobozokat.

Letölthető doboz-variációk

Pillow 1

Lila-fekete

Pillow 2

Zöld-fekete

Pillow 3

Krém-piros

Pillow 4

Fenyő

Pillow 5

Virág

Pillow 6

Kaleidoszkóp

Pillow 7

Zöld-krém

Pillow 8

Rozsda

Összesen 8×2 db készült, mert egy mintát egy oldalra kétszer használtam fel, csak máshogy. Ha letöltöd a pdf-et, láthatod, mire gondolok, a lényeg, hogy egy A4-es oldalon két dobozt találsz. Vastag papírra érdemes nyomtatni, hogy legyen tartása. Én 250 grammos papírt használtam.

Ha tetszett, nézd meg a többi ingyenesen letölthető tartalmat is!

Benkart pillow box