Az esküvős a harmadik scrapbook-album, amit valaha készítettem. Csak néhány napom volt összeállítani, ráadásul úgy, hogy nem volt itthon papírom az alapjához, és boltba se tudtam már menni, hogy vegyek. Az egyetlen anyag ami eszembe jutott a laminálófólia volt, csak nem tudtam működik-e a bele való papír nélkül is. Mint kiderült, működik, így hát nekiálltam, hogy ebből készítsem el az album alapját. Ezen kívül nem kellett más, csak egy lyukasztó, a szokásos papír- és díszítőelemek, a kétoldalú ragasztó és néhány kreatív ötlet.

Az esküvős album összeállításáról

Próbáltam változatosra készíteni, de még ezt a 19 oldalt sem volt könnyű. Természetesen 20 oldal van összesen, de az egyik csak díszítőoldalként funkcionál: egy tortacsipkét lamináltam le, a 7-8. oldalon ez látható. Minden oldalon bejelöltem a fénykép helyét egy könnyen kivehető papírlappal, illetve ráírtam mekkora fotó fér oda. Mivel az esküvő napján kapta meg egyáltalán a pár, természetesen nem voltak képeim, amit bele tudtam volna tenni. Gondoltam majd ha már megvannak a hivatalos fotók, beteszik őket a helyükre. Amire nem számítottam: két kutyus is részt vett a szertartáson, de mivel nem tudtam róla, nekik nem készítettem külön oldalt. Valahova azért majd biztos kerül róluk is fotó. 

Néhány ötletet a Pinteresten találtam (és el is mentettem a saját profilomon). Ilyen pl. a nyitóborítón az öltöny és a menyasszonyi ruha. Már ötletként is tetszettek, de megvalósítva még inkább. Volt otthon néhány chipboardom még az előző albumokhoz vásároltakból, így ezeket is fel tudtam használni. Bár az előzőleg készített albumok nem esküvős témájúak, ezért nem is értem miért volt ilyesmi itthon… Szeretem a szalagos megoldásokat, ezért amellett, hogy ezzel kötöttem össze a kilyukasztott „lapokat”, belülre is tettem belőle. A meglévő felirataimból kiválogattam az ide passzolókat, és csak ezeket használtam fel. Saját mintát és feliratot ennél az albumnál sajnos nem volt időm készíteni és nyomtatni, pedig jó lett volna. Egyedül a hátsó borító belső oldalán lévő borítékra tettem saját kezűleg írt feliratot „pecsétként”, a borítékba pedig a párnak szánt összeget helyeztem.

Tudom, ahhoz képest, hogy harmadik album, elég kezdetleges a díszítés, de néhány jobb ötlet van azért benne szerintem. Ma már sok mindent máshogy oldanék meg, de ha belegondolok mennyi időm volt elkészíteni, összességében elégedett vagyok vele. A pár szerencsére nagyon örült neki, nekem pedig ez egyelőre elég 🙂

Ha tetszett az esküvős album, nézd meg a többi scrapbook vagy ingyenesen letölthető tartalmat is!